Piščančji ajmoht

PIŠČANČJI AJMOHT (Romana Janc)

SESTAVINE: ajmoht

  • 600 g piščančjega mesa narezanega na kocke ali katerikoli drug del piščanca ( bedra, peruti, prsa,…)
  • 1 velika čebula
  • 2 večja korenčka (narezan na kolobarčke)
  • 2 krompirja (narezana na kocke)
  • 2 stroka česna
  • sol, poper
  • majaron
  • lovorov list
  • jedilno olje
  • vinski kis (po okusu)
  • (piščančja kocka)

POSTOPEK:

Piščančje meso očistimo, začinimo in na vročem olju opečemo. Opečeno meso vzamemo iz posode in ga postavimo na toplo. Na istem olju prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, ji dodamo strt česen, korenje, krompir in majaron. Vse skupaj na hitro prepražimo, da zadiši. V posodo vrnemo prepraženo meso in vse skupaj zalijemo z vodo.

Če se nam zdi ajmoht preveč redek, ga lahko zgostimo z moko, ki smo jo zmešali z vodo. Kuhamo približno 45 minut (odvisno od velikosti kosov mesa). Ko je ajmoht skuhan, mu lahko dodamo nekaj žličk kisa. Postrežemo z ajdovimi žganci ali “vaseršpocelni”.

(Skupno 7.094 obiskov, današnjih obiskov 14)