PROJEKT OKOLJU PRIJAZNE ŠOLE S’M TRŽIČAN, DALEČ POZNAN
SPOZNAVAMO DOMAČI KRAJ
Lom pod Storžičem, Grahovše, Potarje

Na podružnični šoli Lom pod Storžičem smo v okviru šolskega projekta z naslovom S’m Tržičan, daleč poznan podrobneje spoznavali naš domači kraj.

Tekom šolskega leta smo izvedli sledeče dejavnosti:

  • Izvedli smo anketo med krajani Loma o poznavanju domačega kraja.
  • Učenci so po skupinah raziskovali domači kraj – krajevno skupnost, ustanove (šola, vrtec), naravne in kulturne znamenitosti, društva, gospodarske dejavnosti (turizem, kmetijstvo …), pripravili poročila in jih predstavili. Ob tem je nastal miselni vzorec, ki zajema bistvene značilnosti našega domačega kraja.

lom01

lom02

  • V okviru dneva dejavnosti smo likovno upodobili znamenitosti Loma v različnih tehnikah. Razmišljali smo tudi o lomskem grbu, kakšen bi lahko bil v prihodnosti in nastali so različni in zanimivi grbi. Poleg tega pa smo izdelali tudi plakate za razstavo.

lom04 lom03

Za zaključek projekta pa smo pripravili razstavo.

  • Za Dan zemlje smo na matični šoli pripravili razstavo: plakat o Lomu pod Storžičem, likovne izdelke (slike znamenitosti Loma ter grbe), starostno znamenje kot predlog za spominek Loma ter analizo ankete.

lom05

lom06

  • Ogledali smo si stojnice; največ pozornosti smo namenili stojnici Čebelarskega društva Tržič, kjer smo izvedeli marsikaj novega o čebelarstvu.
  • Za zaključek pa smo se podali na ogled Tržiča in prireditev (Tržni dan in tek po ulicah Tržiča), ki so na ta dan potekale v samem mestu.

lom07

 

 

(Skupno 394 obiskov, današnjih obiskov 1)