Mentorici: Urška Frelih Meglič, Katjuša Šlibar Nemec

Učenci 6. razreda so sodelovali v delavnici, kjer smo razvoj in najpomembnejše dogodke v zgodovini Tržiča predstavili na časovnem traku.

Tržič danes ne bi bil takšen, kot je, če ne bi imel takšne zgodovine. Zato smo na začetku spoznali najpomembnejše dogodke, ki so zaznamovali zgodovino Tržiča. Začeli smo v starem veku, kjer smo spoznali pot čez Ljubelj. Nadaljevali smo z dogodki iz srednjega veka in si ogledali film Legenda o nastanku Tržiča. V tem času se je naselje začelo razvijati na današnjem območju, kraj pa je dobil tudi trške pravice. Novi vek je najbolj zaznamoval požar leta 1811, temu pa je sledil hiter razvoj kraja in industrializacija. V času po prvi svetovni vojni je bil Tržič industrijsko zelo pomemben kraj, gradila so se številna nova stanovanja, po osamosvojitvi pa smo žal priča propadanju gospodarskih družb.

Te najpomembnejše dogodke v zgodovini Tržiča so učenci umestili na časovni trak, ki tudi z barvami ponazarja posamezno časovno obdobje. Dodali pa so tudi ustrezno slikovno gradivo.

IMG_3344

(Skupno 1.377 obiskov, današnjih obiskov 1)