Tržiške flike

POSTOPEK IZDELAVE TRŽIŠKIH FLIK PO ORIGINALNEM RECEPTU (posredovala Jožica Koder)

POTREBUJEMO:
TESTO:
9 ŽLIC MOKE
KOCKA KVASA
ŠČEP SOLI
OLJE PO OBČUTKU
2 – 3 DCL MLEKA ALI VODE
NADEV: 0,5 kg KISLE SMETANE
POSIP: KUMINA, SOL

Pripravimo testo podobno kot za pico. Testo razvaljamo tenko na pripravljeni model in ga prelijemo s kislo smetano ter potrosimo s kumino in soljo. Pečemo 15 – 20 minut na 180 stopinjah.

flike01flike02 flike03 flike04 flike05 flike06 flike07 flike08 flike09 flike10 flike11 flike12 flike13 flike14 flike15 flike16 flike17 flike18 flike19 flike20

(Skupno 814 obiskov, današnjih obiskov 1)